Bergsäkra entreprenader för en hållbar framtid

Våra värderingar

Inom Norrbottens Bergteknik har vi en särskild företagsanda som vi är stolta över och som skapades tidigt i vår 30-åriga historia. Den andan vill vi beskriva med våra värderingar.  

Innovativa

I vår strävan efter ständig förbättring och utveckling.

Vi är professionella!

Professionella

I vårt bemötande och i utförandet av våra åtaganden.

Symbol för att vi är engagerade!

Engagerade

I vår samverkan med kunder, leverantörer och medarbetare.

Kompetens och branschansvar

Norrbottens Bergteknik strävar ständigt efter att ha bred kompetens. Den blir ännu bredare och djupare i samarbete med våra systerbolag i koncernen Nordisk Bergteknik. Vi har stor vana av att samverka i både Sverige och Norge. Vi är också aktiva för att hela branschen ska utvecklas. Till exempel är vi med i BEF, Bergsprängnings Entreprenörernas Förening. 

Kunden i fokus

Vi är alltid till nytta för kunden. Vi håller dialog och möter förväntningarna. Vi är en professionell och strategisk partner.

Branschens bästa arbetsplats

Vi ska vara branschledande inom arbetsmiljö och säkerhet. Vi arbetar förebyggande och strävar efter noll olyckor på våra trygga arbetsplatser.

Fortsatt utveckling

Vi växer hållbart, är lönsamma och utvecklas med nya innovativa arbetssätt. Med modern utrustning och engagerade medarbetare driver vi branschen framåt.

Minskad miljöpåverkan

Vi bidrar till ett hållbart samhälle genom minskad miljöpåverkan och lägre CO2-utsläpp. Arbetet sker tillsammans med våra medvetna medarbetare och samarbetspartners.

En aktiv del av samhället

Sponsring och engagemang

Vi på Norrbottens Bergteknik vill vara en aktiv del av samhället. Ett sätt för oss är att arbeta med olika former av sponsring och stöd till föreningar och organisationer. 

För oss är det viktigt att de vi väljer att sponsra har en koppling till våra värderingar och att det i första hand finns en lokal anknytning där vi verkar. Vi vill även att stödet ska ge effekt.

Vi sponsrar inte verksamheter som är eller kan uppfattas omoraliska, oetiska, särbehandlande eller på annat sätt integritetskränkande. Vi tar helt avstånd från droger och dopning.

Organisationer som vi stödjer 2022

Aktiv Skola

För en bättre och tryggare skola.

BC Luleå

BC Luleå

Stor basketförening i Luleå från 1967

Björklöven

Björklöven

Anrik ishockeyklubb i Umeå.

Boden Handboll logotyp

Boden Handboll

Handboll på elitnivå.

Flurkmarks IK

Flurkmarks IK

Idrottsförening norr om Umeå.

Giving people

Giving People

Hjälper utsatta barnfamiljer.

IBK Dalen

IBK Dalen

Innebandyförening i Umeå.

Luleå Basket

Luleå Basket

Basketförening i Luleå med fokus på tjejer.

Luleå Hockey logotyp

Luleå Hockey

Ishockeylag i SHL

Timrå IK logotyp

Timrå IK

Ishockeylag i SHL

Trafikkalendern

Trafikkalendern

Säkrare trafik för barn

Umeå BSKT

Umeå BSKT

Elitlag i basket från Umeå.

Älvsbyn IF

Älvsbyn IF Fotboll

Idrottsförening i Älvsbyn

För dig som vill bli sponsrad

Det är många som vill samarbeta med oss genom sponsring och det är vi glada för. Tyvärr har vi inte möjligheten att stötta alla.

Om du har en allmän fråga om sponsring eller vill bli sponsrad av Norrbottens Bergteknik vill vi att du skickar ett mail där du beskriver mål och syfte med sponsringen samt beskriver din egen eller din organisations verksamhet.

Maila till sponsring@bergteknik.se 

Boliden Aitik, foto Lars DeWall

Just nu söker vi en KMA-administratör!

Som KMA-administratör kommer du att vara en del av vårt engagerade, drivna admin-team.  Du kommer att ha din arbetsplats på vår etablering i Aitik, men du kommer också att göra arbetsplatsbesök i våra övriga projekt i Norrbotten. 

Säkerhet och hälsa

En säker och trygg arbetsmiljö är central för oss. Vi vill att alla medarbetare ska känna sig trygga på jobbet och komma hem friska efter arbetsdagens slut.

Vårt mål är att vara branschledande inom arbetsmiljö och vi vill uppnå det genom ett ledningssystem som bygger på utbildade, medvetna och erfarna medarbetare samt att vi är certifierade enligt ISO 45001. 

För att vi ska nå våra mål är det viktigt att vi arbetar tillsammans och att alla medarbetare tänker på hälsa och säkerhet varje dag. Vi behöver alla hjälpas åt för att vi ska lyckas med vårt mål med att minimera olyckor och risker. 

Vi jobbar med ständig utveckling, både i det proaktiva arbetet men även att vi är noga med att rapportera och följa upp inträffade händelser. Målet är att vi ska bli ännu bättre som företag och att våra arbetsplatser ännu säkrare.