Bergarbete för vindkraftsprojektet Twin Peaks


Norrbottens Bergteknik har fått i uppdrag att förbereda terrängen i projektet Twin Peaks vilket innebär borrning och losshållning av berg för vägar, kranplaner och vindkraftsfundament. 
 
Namnet Twin Peaks kommer från att vindparkens område består av två höjder i Sollefteå kommun, närmare bestämt i Ranasjö och Salsjö som ligger på 15 kilometers avstånd ifrån varandra. Parken kommer att innehålla 39 vindkraftverk som fördelas med 25 respektive 14 turbiner i varje park. 
– Inledningsvis har vi två borriggar på plats och det är möjligt att vi utökar med en tredje rigg i januari 2022. Vi påbörjade borrningen den 6 december och sprängningen förra veckan, berättar Sune Grundström, avdelningschef vid Norrbottens Bergteknik.
 
Arbetet beräknas pågå till andra halvåret 2022. Uppdragsgivare är Stenger & Ibsen som är utförare åt projektören Arise, en av Sveriges ledande aktörer inom förnybar energi. 
 
– Det är väldigt glädjande att påbörja arbetet med Twin Peaks vindkraftspark. Vårt deltagande i projektet går helt i linje med vår ambition om att vara med och ta en aktiv roll i den intensifierade gröna samhällsomvandling som sker. Vi har en modern maskinpark och ett tydligt fokus på hållbarhetsarbetet, vilket leder till allt fler affärsmöjligheter, berättade Andreas Christoffersson, VD för Nordisk Bergteknik i ett pressmeddelande som skickades ut i mitten av november 2021.

Kort om uppdraget:

Ort:
Ranasjö/Salsjö
Byggstart:
2021
Projekt:
Vindparken Twin Peaks
Ansvarar för:
Borrning och losshållning.
Omfattning:
Borrning och losshållning av berg för vägar, kranplaner och vindkraftsfundament. 
Kontaktperson:
Avdelningschef Sune Grundström:
070-595 83 85

Växel:

0929-109 10

Besöksadress:

Löpevägen 16
906 20, Umeå

Postadress:

Box 10
942 21 Älvsbyn

Läs vår kundtidning: